Vodící psi
Za první světové války byli používané bojové plyny, které oslepily spousty vojáků, a proto už v roce 1916–1917 byli vycvičeni první vodící psi v Německu hlavně pro tyto vojáky. K výcviku se využívali němečtí ovčáci a už v roce 1928 byla založena první organizace ve Švýcarsku pro tento speciální výcvik.
Často opakované požívání nadměrného množství alkoholu se může proměnit v boj na život a na smrt
Z titulu by mohl leckdo vyvozovat, že v tomto článku bude řeč o opilosti nebo spíš o závislosti na alkoholu. Ty, kdo si to opravdu mysleli musím zklamat, spletli se. Tento článek se bude týkat daleko závažnějšího problému než je kocovina. Jmenovitě se bude jednat o otravu alkoholem. Možná si někteří z vás vzpomenou, že poslední článek, který jsem napsala, byl o otravách obecně. Zakončila jsem ho slovy, že otravu alkoholem považuji za samostatnou kapitolu, které věnuji celý svůj příští článek. Nyní to příště nastalo.
|
Afrodiziaka
Většinou každý žije, nebo pochází z nějaké rodiny. Aby tato rodina dobře fungovala, má různě poskládané vztahy a vášně. Abychom ten svůj vztah naplňovali, podporujeme i vášeň, k tomu nám můžou pomoci i různé byliny. Říkáme jím přírodní afrodiziaka, někdy ani nevíme, co dokážou a občas je používáme za jiným účelem.
Starověcí lékaři se bez bohů neobešli
Sumerský bůh-léčitel Ningišzida měl jako symbol hady vinoucí se okolo hole. Had kolem hole je znakem lékařského stavu dodnes. Sumer, jedna z nejstarších známých civilizací, ležel v jižní části Mezopotámie. Jeho vyspělost dokládá množství litinových tabulek, mezi kterými najdeme lékařská pojednání. Uvádějí například na 250 rostlin používaných v lékařství, 120 nerostů a desítky dalších položek. Některé vypadají podivně jako třeba rozemletý želví krunýř.
Jarní detoxikace těla
Hoďte starosti za hlavu a pusťte se do jarní detoxikace svého těla. Nejprve vyřaďte z jídelníčku veškeré smažené jídlo, polotovary, jednoduché cukry, tučné mléčné výrobky, těžké maso, kávu a alkohol. Zařaďte do jídelníčku raději papáju, citrusové plody, čekanku, artyčoky, chřest, okurky, rukolu a jakékoliv klíčky. Nezapomínejte ani na zdroje kvalitních bílkovin: libové maso, ryby, zakysané mléčné výrobky, sóju, syrovátku.
|
Více článků...