Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Afrodiziaka

Afrodiziaka

V ětšinou každý žije, nebo pochází z nějaké rodiny. Aby tato rodina dobře fungovala, má různě poskládané vztahy a vášně. Abychom ten svůj vztah naplňovali, podporujeme i vášeň, k tomu nám můžou pomoci i různé byliny. Říkáme jím přírodní afrodiziaka, někdy ani nevíme, co dokážou a občas je používáme za jiným účelem.

Když slyším přírodní afrodiziakum, měl bych si představit rostlinku, která povzbudí apetit tedy chuť. Již z dávné historie jsou legendy o tom, jak se lidé uměli uvolnit a užít si a zpříjemnit intimní chvíle, po konzumaci správných bylinek.

Afrodiziaka působí jak přirozeně, ale i velice často jako placebo, teda stačí, že si to člověk myslí, ale to s bylinkami už nemá nic společného. Prostě ony nám pomáhají se lépe psychicky i fyzicky uvolnit.

Účinky bylinek se liší, jak popíšu níže, ale obecný název afrodiziaka, mají všechny. Jsou byliny, které dodávají člověku vitalitu a energii a to se odrazí i v hormonální soustavě. Dokonce jsou i byliny, které přímo ovlivňují psychiku a jsou schopné zablokovat určité části mozku. Jiné zase mohou povzbudit tvorbu noradrenalinu. V této oblasti pracuje i alkohol, snad by se dal, z toho pohledu taky brát jako afrodiziakum, ale to už není bylinka.

Tyto byliny jsou ale i velmi chutné, často je jíme a ani nevíme, jak nám pomáhají, proč se tak dobře cítíme. Následně představím stručný přehled zajímavých poživatin, které, myslím si, stojí za to vyzkoušet.
  • Bazalka, oblíbená bylina, která dodává jídlu skvělou chuť, vůni a povzbuzuje. Po bazalce se dostavuje dobrá nálada a příjemné rozpoložení.
  • Jahoda, známé a oblíbené ovoce, pro svou chuť a červenou barvu symbolizuje vášeň. Zinek v ní napomáhá k bezproblémovému fungování pohlavních orgánů. Po jahodách se zlepšuje sexuální výkonnost.
  • Celer, kořen díky svému složení zvyšuje potenci, ani nať nezůstává pozadu, prohlubuje a zvyšuje touhu. Obsahuje hořčík, proto bývá doporučován hlavně mužům.
  • Česnek, mnozí to asi vědí, ale pro zbytek uvádím, že i česnek je povzbuzující, hlavně umí povzbudit. Pro pokrmy, které obsahují dostatečné množství česneku určitě platí, že láska prochází žaludkem. Ale to jistě nemusím připomínat.
  • Rozmarýn, podporuje prokrvení orgánů a aroma se dobře skvělé.
  • Kakaové boby, často je za afrodiziakum považována i čokoláda. Díky kakau z bobů působí povzbudivě a umí rozšiřovat cévy.
  • Vanilka, mezi námi je jen málo lidí, kteří odolají vůni a chuti vanilky. Často její vůně a chuť najdou uplatnění v potravinářství. Umí dobře povzbudit a posílit.

Odskočme teď jen maličko od bylinek. K přírodním afrodiziakům řadíme např. i ženšen nebo španělské mušky. O španělských muškách již určitě mnozí z vás slyšeli, protože se jedná o populární afrodiziakum, jeho používání je ale rizikové. Španělské mušky je v podstatě tekutina, kterou vylučuje brouk puchýřník lékařský z kloubů. Hlavní složkou je toxický kantharidin, který má euforické vlastnosti, ale je silně jedovatý. Velmi známý a oblíbený je rovněž ženšen, díky svému kořenu je často využíván i v medicíně. Výtažky ženšenu jsou často v přípravcích posilujících kondici a imunitu. Povzbuzuje také sexuální touhu.

Pomocí přírodních afrodiziak můžeme opět probudit své vášně a city, které se v déle trvajících vztazích mohou tlumit. Afrodiziaka slouží k probuzení vášní, díky kterým si můžeme užívat života plnými doušky.

Daniel Kurek


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

P5303063
IMG_5430
rakousko2011-16
PA062160
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.