Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
O zdraví Žijte zdravě!

Žijte zdravě!

Zelený čaj

Zelený čaj pochází z lístků keře čajovníku a neprochází oxidací. To znamená, že u něj
vůbec nedochází k oxidaci buněčné šťávy. Aby tento přirozený proces nezačal, jsou
lístky čerstvě utržené z keře ihned zahřívány, aby se zničily enzymy, které tento proces
zahajují.

Celý článek...

 

Čaj

Šálek čaje se stal zastavením v rušném koloběhu života, společníkem osamělých chvil i přátelských posezení, osvěžením těla a duše. Je hned po vodě nejrozšířenějším nápojem na Zemi a  se dá říct, že ovlivnil nejen životní styl mnoha lidí, ale i dějiny  států. S každým šálkem čaje je přítomna  historie i současnosti, s každým přivoněním budete spjati s lidmi žijícími v dobách minulých i budoucích.

Celý článek...

 

Panenský kokosový olej

patří mezi SUPERPOTRAVINY

Kokosový olej je mezi rostlinnými oleji výjimečný svým složením. Na rozdíl od jiných tuků se neusazuje v těle. Tráví se ale přeci jen pomaleji než sacharidy a dodává organismu energii postupně. Právě proto kokosový olej doporučují dietologové lidem, kteří mají problémy s hypoglykemií, potažmo diabetem. Olej totiž vyrovnává náhlé kolísání hladiny cukrů v krvi. Pár lžiček oleje tak dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin, což je ideální při redukčních dietách. Takto se lze během hubnutí vyhnout neustálým choutkám na jídlo, které často vedou k dalšímu přejídání. Díky tomu se stal kokosový olej velmi populární v Americe a Velké Británii. Je opravdu až neuvěřitelně univerzální, má velmi široké spektrum použití  Kokosový olej vás jistě nezklame.

Celý článek...

 

Ghee /Ghí

Ajurvédský elixír života

Přepuštěné, neboli přečištěné máslo = 100% tuk

Ghí je sanskrtský termín pro přepuštěné máslo. Ikdyž se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V Ajurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghee posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ajurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje také hladinu cholesterolu. Zároveň napomáhá detoxikaci, protože váže jedy v těle, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven.

Celý článek...

 

Červená řepa

Červená řepa je známá jako prostředek k posílení imunitního systému a možná i bohatá zásobárna přírodních látek bránících vzniku rakoviny.

Celý článek...

 

Pšenice špalda

Pšenice špalda představuje jednu z vůbec nejstarších kulturních obilnin. Byla pěstována již před 8 000 lety, pěstovali ji Egypťané, Keltové i Germáni. Jedná se o prastarou neprošlechtěnou předchůdkyni klasické pšenice. Prošlechtěné pšenici později špalda ustoupila a upadla téměř v zapomnění. Díky ekologickému zemědělství zažívá špalda v současné době opět jakousi renesanci a stává se velmi oblíbenou.

Celý článek...

 

Proč konzumovat celozrnnou mouku?

Pro pochopení začnu zjednodušeným vysvětlením toho, z čeho se skládá obilné zrno:
Celé zrno obsahuje 3 části:
1. obal neboli otruby - jsou zdrojem prospěšné vlákniny, obsahují i většinu kyseliny fytinové a minerálních látek ( fosfor, draslík, mangan, železo vápník hořčík).

Celý článek...

 
Více článků...
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

19_zahajeni_2609-125...
v-dolina2011-19
02_prijezd_2409-1710
okolo-msk2011-501
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.