Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Legislativa Sociální reforma - články NRZP navrhuje vymezení základních životních potřeb

NRZP navrhuje vymezení základních životních potřeb

C itace dopisu předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením: Vážení přátelé, jak jsem Vás již několikrát informoval, probíhá intenzivní vyjednávání s MPSV ČR o podobě vyhlášky, kterou se stanoví bližší vymezení schopností zvládat základní životní potřeby a způsob jejich hodnocení. Tato vyhláška by měla provádět zákon o sociálních službách a zároveň by měla být použitelná pro hodnocení nároku na průkazky TP, ZTP a ZTP/P a dále k přiznání nároku na příspěvek na mobilitu.

Jednání jsou velmi složitá a zatím jsme nedošli k žádnému kompromisnímu návrhu. Proto jsme se rozhodli předložit vlastní návrh a budeme usilovat o to, aby se o něm jednalo. Tento náš návrh vychází i z Vašich podnětů a připomínek. Pokud byste se domnívali, že na našem návrhu vyhlášky ještě něco důležitého chybí, můžete svoje připomínky napsat na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení povolte JavaScript .

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

Bc. Václav Krása

předseda NRZP ČR

Návrh NRZP a důvodovou zprávu s můžete přečíst zde: http://vozickar.com/nrzp-navrhuje-vymezeni-zakladnich-zivotnich-potreb/#more-9599


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Související články

Náhodné obrázky z naší Galerie

konf-bez-barier09
P5303046
P6231613
rovna_prava_pro_vsec...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.