Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Z kultury Den otevřených dveří ve Středisku výcviku vodicích psů v Praze v Jinonicích

Den otevřených dveří ve Středisku výcviku vodicích psů v Praze v Jinonicích

S rdečně vás zveme na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ve středisku výcviku vodicích psů SONS ČR. Přesně před 17 lety, dne 9. října 1997, bylo za podpory Ministerstva práce a sociálních věcí a Rotary klubu Praha - Staré Město dostavěno a slavnostně otevřeno Středisko výcviku vodicích psů pro nevidomé SONS ČR v Praze Jinonicích.

Jedná se o nejstarší středisko tohoto druhu u nás, které je již od samého začátku svého působení plnohodnotným členem Mezinárodní federace vodicích psů (International Guide Dog Federation). Ta je garantem dodržování vysokých standardů ve výcviku vodicích psů a v péči o nevidomé klienty.

Zajímá vás, komu slouží vodicí psi dnes? Chcete vidět, jak probíhá jejich výchova a výcvik či jak to vypadá v našem středisku, které za 17 let svého působení vycvičilo a předalo již přes 400 vodicích psů nevidomým klientům?

Naším hostem bude i modelka a moderátorka Hanka Mašlíková, která již několik let naše středisko aktivně podporuje a která bude celou akci moderovat.

KDY: ve čtvrtek 9. října 2014 od 10.00 do 17.00 hod
KDE: ve Středisku výcviku vodicích psů, Klikatá 2a, 158 00 Praha 5 –
Jinonice


Čeká vás prohlídka střediska s odborným výkladem jeho dlouholetých pracovníků, setkání se zdejšími psími studenty i zasloužilými vodicími psy, prodejní výstava triček s originálními potisky se psí tematikou od předních českých výtvarníků a od 11.00, 13.00, 15.00 ukázky výcviku vodicích psů. Budete si moci vyzkoušet pomůcky pro nevidomé i navštívit „Kavárnu po tmě“, kterou vás provedou pracovníci Neviditelné výstavy. Více o nás najdete na www.vodicipsi.cz , tel. 251611154.

Těšíme se na Vás!

Za středisko

Marie Hájková
ředitelka
Středisko výcviku vodicích psů


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

32_zahajeni_2609-174...
P1090997
PICT0145
v-dolina2011-05
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.