Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Vaše příběhy Memento vážné nehody (Dobromysl.cz)

Memento vážné nehody (Dobromysl.cz)

J méno, uvedené v příspěvku, patří muži, který zavinil svou nedbalostí vážnou dopravní nehodu, při níž byl vážně zraněn malý 10-ti letý chlapec. Chlapec utrpěl mnoho vážných zranění, přičemž nejvážnější bylo zlomení druhého krčního obratle, což mělo za následek doživotní ochrnutí celého těla. Tato nehoda se stala v městě Habartov na Sokolovsku na hlavní třídě, kde každý den přechází mnoho lidí, a hlavně i dětí.

Tato tragédie se odehrála dne: 3.12.2008, ve večerních hodinách. Kvůli velmi vážným zraněním musel být na pomoc přivolán záchranný vrtulník, který chlapce přepravil do FN v Plzni, kde je chlapec doposud upoután na lůžku, bez možnosti jakéhokoliv fyzického pohybu.

Jelikož jeho rodiče pochází z onoho města, byli nuceni každodenně dojíždět do města Plzeň. To by bez pomoci ostatních členů rodiny nezvládli, jak po psychické, tak i finanční stránce. K tomuto všemu má zraněný chlapec ještě dvě mladší sestry. Přičemž jedna z těchto dvou holčiček se narodila s vážným psycho-neurotickým postižením nejvyššího stupně (tzv. Rettův syndrom) a částečně také trpí autismem. Nutný je také 24 hodinový dohled a péče.

Tento životu bezohledný a bolesti ostatních lidí lhostejný a chladný nelida neprojevil nejmenší lítost vůči chlapci. Jsou to již 4 dlouhé a velmi namáhavé roky, které uplynuly od tragické nehody. Viník nebyl dodnes potrestán za svůj čin, kterým zmařil lidský život. Po dobu 4 let nebyl schopen se omluvit ani telefonicky, ani písemně a projevit tak lidskost k tomu, co se stalo. Jelikož pan Belfín patří do skupiny zámožnějších lidí, nebyl díky zkorumpovanému a podplacenému soudnímu řízení potrestán. Soud jej uznal za nevinného a zprostil jej všech obvinění. Dokonce nedošlo ani na finanční odškodnění, které by velice pomohlo, a tím i ulehčilo rodině mnoho problémů.

Celá rodina byla vytížena jak po psychické stránce, tak i finanční. Poněvadž náklady na zaplacení péče, ubytování a stravy v nemocnici jsou velmi nákladné. Rodina se nemohla dále soudit z důvodu vyčerpání financí kvůli soudním výlohám. A tak díky tomu byl celý případ smeten ze stolu. Tímto chci poděkovat všem za to, že naslouchali a zároveň je i vyzvat na pomoc mně a mé rodině, s cílem zjednat spravedlnost. Andreas Body, strýc onoho chlapce.

Zdroj: Dobromysl.cz, Andreas Body


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

bezpecnost-na-prejez...
img_9264
okolo-msk2011-106
img_3675
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.