Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Vaše příběhy Cartouche - Životní příběh

Cartouche - Životní příběh

V e svých sedmi letech jsem těžce onemocněl polyartritidou, se kterou mám problémy až doposud. Teď je mi 26 let a pořád mám velké potíže, tak že musím se pohybovat na vozíku. Moje studium na základní škole bylo velmi zajímavé, studium angličtiny- kroužky, hra na klavír v osvětové besedě, atd.
V sedmi letech jsem ležel dlouhodobě v nemocnici, kde určovali lékaři mou diagnózu, na základě různých vyšetření. Ve škole jsem měl spoustu přátel, také jsem se zúčastnil mezinárodní soutěže v malování,kde jsem obdržel 1. místo. Jako prvňáček jsem měl z toho velkou radost, také mojí rodiče. Do svých 18 let jsem byl několikrát hospitalizován pro polyartritidu (přestal jsem chodit.). Mám ukončené základní vzdělání, dále jsem vystřídal pár středních škol, které jsem nemohl ukončit kvůli nemoci. až mi byl přiznán invalidní důchod, mohl jsem se přihlásit na konzultace jazykové (placené), abych měl kontakt s lidmi a měl pár přátel. Vzhledem k tomu, že můj zdravotní stav není dobrý, mám objednanou rehabilitaci dvakrát týdně po celá léta, abych si protáhl celé ztuhlé tělo.

Moje koníčky: Kdysi: malování a hra na klavír.

Vzhledem ke zhoršení zdravotního stavu čtu si doma, odpočívám, chodíme na procházky a na zahradu.

Letní odpočinek:   Jako malé dítě mořský koník v létě,
V pozdějším školním věku kvůli mé nemoci jsme navštěvovali rehabilitační a ozdravné pobyty ve střední Evropě.
Inhalace vlhkým vzduchem, pobyt na sluníčku ulevuje mým bolestem. Při návratu do České republiky nás čeká v měsíci srpnu české sluníčko a deštivé počasí. tenkrát se cítím nemohoucí. Zbývá mi zase jen rehabilitace.
Sleduji denně zprávy v televizi, na internetu a v rádiu, odpočívám, spím a poslouchám různé diskuse. pořady, koncerty a programy s DVDíček.

v Komorní Lhotce,
dne 3. 5. 2011

Cartouche


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

P5303069
luhacovice-06
v-dolina2011-03
31
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.