Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Ženy plují na sever

Ženy plují na sever

Pipherová Mary
Grada 2020, 224 s.

Sedmdesátiletá autorka Mary Pipherová úročí své zkušenosti dcery, sestry, matky, babičky, pečovatelky, klinické psycholožky a kulturní antropoložky a píše pro ženy o ženách v bodě životních proměn. "Když se nám podaří zachovat soudnost, vtip a schopnost zacházet s emocemi, může to být nejradostnější období života. Pokud jsme se na cestu dobře připravily a máme ty správné mapy a průvodce, tahle cesta může mít velký přesah."

Kniha se čte s podobnou lehkostí jako třeba sbírka anekdot nebo posty na sociální síti, ale přitom se dotýká témat, které ženy po šedesátce řeší: všechny formy ztrát, proměny těla, přijímání podpory a péče, samota, vytváření nebo nevytváření nových vztahů, vztahy s rodinou, přehodnocení a přijetí svého života.

 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

luhacovice-09
luhacovice-13
v-dolina2010-19
PICT0166
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.