Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy První republika. Jak žily hvězdy

První republika. Jak žily hvězdy

Blanka Kovaříková
Euromedia Group – Universum 2022, 328 s.

S autorkou knihy Blankou Kovaříkovou nahlédnete do soukromí filmových a divadelních hvězd, ale také dalších mimořádných osobností – režisérů, tanečnic, výtvarníků, lékařů, sportovkyň i podnikatelů.

Každý z nich byl hvězdou ve svém oboru. Dozvíte se, jaké příběhy prožívali, podíváte se do jejich domovů, šatníků i kuchyní, zajdete s nimi do kaváren a restaurací a zjistíte, jak žili za první republiky, kde nakupovali, jakým způsobem trávili volný čas. Knížka o životním stylu doby, kterou si někdy až přehnaně idealizujeme, je plná unikátních fotografií a dobových reklam a může se vám stát příjemným průvodcem dávno zašlých časů.









 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

rakousko2011-25
P1090954
22_zahajeni_2609-135...
20_zahajeni_2609-125...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.