Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Přírodní lékárna

Přírodní lékárna

60 receptů z přírody pro zdraví
Anag 2021, 160 s.

Podtitul užitečné knihy slibuje několik desítek výborných a zdraví prospěšných receptů v podobě elixírů, sirupů, likérů, tinktur, mastí i jiných léčivých přípravků, jež si může každý snadno připravit v té nejlepší kvalitě.

Útlá publikace s půvabnými ilustracemi poskytuje cenné rady v duchu Hippokratovy výzvy „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.“ Užití léčivých účinků dostupných rostlin, bylin, ovoce či zeleniny po staletí pomáhalo jak při onemocněních, tak jako prevence zdraví.

Z tradičních receptur jsou vybrány osvědčené návody, jak z dostupných potravin a bylin jednoduše vyrobit účinný a léčivý přípravek. Je třeba přitom brát na zřetel možnou alergii na některé druhy či jejich kombinace a dodržovat doporučené složení i dávkování. U každé receptury je uvedeno, jaké léčivé složky obsahuje, k čemu a jak se používá i postup při výrobě konkrétního přípravku. Nechybí zde návod na použití česnekové tibetské tinktury s širokým uplatněním, od aterosklerózy, bolesti hlavy, vysokého krevního tlaku, artritidy a revmatismu až po žaludeční vředy, hemoroidy či zrakové potíže. Zaručený je rovněž pampeliškový med s detoxikačními účinky a podporující trávení, nebo pomerančový sirup proti stárnutí a posilující imunitní systém, citronová tinktura odstraňující bradavice, ovesná kaše dodávající energii a pomáhající proti depresi, bazalkový likér na záněty, závratě, nepravidelnou činnost srdce i trávení, hořká čokoláda mírnící bolesti hlavy, úzkost a hyperglykémii, či voňavý kosodřevinový sirup léčící infekce a záněty krku nebo močového měchýře. Je zmíněno i mnoho dalších hojivých přípravků s detoxikačními, relaxačními, antiseptickými účinky, mezi nimiž vyniká elixír dlouhověkosti.

Tato přínosná knížka jako nepostradatelný průvodce a pomocník vždy spolehlivě poradí, jak zmírnit či odstranit příznaky různých onemocnění a udržet si zdravou kondici.

Dana Vondrášková

 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

rovna_prava_pro_vsec...
luhacovice-04
P6231617
p1140625
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.