Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Výlety pro každého po Čechách

Výlety pro každého po Čechách

Ivo Paulík
Euromedia Group, edice Universum 2021, 160 s.

Výborná kniha pěkných výletů po Čechách, které lze podnikat pěšky, na kole, koloběžce, s kočárkem nebo s pejskem. Nabízí k poznání sedmdesát tři vybraných oblastí s krásnou přírodou a zajímavými kulturními i historickými památkami.  
Zvolené výlety jsou přehledně členěny podle krajů, v jakých se nacházejí a seznamují s více i méně známými lokalitami a podmanivou krajinou Čech. Z velké části jde o okružní trasy, u jednosměrných je zmíněn pohodlný zpáteční spoj poskytující i přepravu kol. U každého výletu je kromě podrobného popisu a stručné charakteristiky uvedena jeho délka, časová náročnost i vítaná možnost občerstvení. Vhod přijdou rovněž informace o zajímavých místech na dané trase. Text vždy doplňuje názorná mapa a graf profilu cesty.

Trasy jsou různě dlouhé a vedou rozmanitými terény, od rovných nížin až po horské stoupání. Jde často o méně náročné cesty určené i pro rodiny s dětmi, pamatováno je rovněž na zdatné turisty, kteří si přijdou na své na obtížnějších úsecích. Navigaci usnadní praktický QR kód, který je možno stáhnout do chytrého telefonu. Množství barevných fotografií s krajinou či městy a obcemi, přibližuje jedinečná místa, která na cestě navštívíte. Kniha vám k tomu bude přesným a spolehlivým průvodcem.

Dana Vondrášková

 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

27_zahajeni_2609-162...
krajsky-odborn14
P1100019
62_vylet_2809-1406
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.