Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Jógová meditace pro každý den

Jógová meditace pro každý den

Stephen Sturgess
Ztište mysl a nalezněte vnitřní mír pomocí transformativní síly krijájógy

Anag 2020, 160 s.

Autor se více jak třicet let věnuje jógovým technikám, jež studoval v Indii i Velké Británii, kde žije. Přijal za své učení krijájógy od proslulého jogína Paramahansy Jógánandy, z jehož odkazu jógové meditace vychází i tato přínosná kniha s půvabnými ilustracemi Christiane Beauregard.

Krijájógu, která patří k nejstarším technikám duchovního rozvoje, podává Stephen Sturgess ve formě vyhovující modernímu pojetí a současnému stylu života. Tento druh jógy podporuje vyrovnanost těla, mysli, duše, rozvíjí sílu vůle i sebekázeň a umožňuje odpoutat se od citového či fyzického lpění. Klade rovněž důraz na zdravou, tělu prospěšnou výživu a pomáhá naplňovat právě ty potřeby, které nám často chybí k harmonickému životu.

Autor přehledně a srozumitelně představuje krijájógu včetně přínosu praktikováním meditace. Vysvětluje osm stupňů jógy počínaje sebekontrolou, zásadami, jógovými pozicemi, dechem koncentrací, meditací až po samádhi – božské spojení. Seznamuje s vnitřním energetickým systémem těla a jeho obaly, s kosmickou energií a činností čaker. Čtenáře provází přípravou na meditační praxi i její praxi, včetně jednotlivých cviků ásan, a také očistnými technikami, různými způsoby dýchání, zpěvy mantry a zvyšováním toku životadárné prány. Všechny cviky a techniky doprovází názorné fotografie správného provedení. Závěrem se zájemce seznámí s tím, jak rozvíjet jógovou meditaci v každodenním životě v sestavách podle toho, v jakou denní dobu se praktikují nebo délky – od 15 minut až do dvou hodin.

Skvělá příručka přehledně shrnující vše podstatné, je vítaným průvodcem každému, kdo chce žít plným, zdravým, spokojeným a uvědomělým životem.

Dana Vondrášková

 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

rakousko2011-11
rakousko2011-07
img_9264
edf-tour-2010-bielsk...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.