Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy 21denní cukrový detox

21denní cukrový detox

21denní cukrový detox

Diane Sanfilippo
Zkroťte chuť na sladké a sacharidy

Když uznávaná nutriční poradkyně sama poznala zdravotní důsledky závislosti na sladkém a rafinovaných sacharidech, rozhodla se vymanit z nevhodných stravovacích návyků. Jakmile pocítila blahodárné účinky vyvážené stravy, začala se jí více a hlouběji zabývat. O zkušenosti nabyté studiem i praxí se dělí ve svých knihách, z nichž se staly světové bestsellery.

Diane Sanfilippo se přesvědčila, že vyřadí-li ze svého jídelníčku cukr a průmyslově zpracované jídlo, mnohem lépe spí, přestaly ji trápit infekce, zlepšil se jí zrak, kazit zuby a naopak pociťovala příliv nové energie. Pokud patříte také mezi milovníky sladkého nebo pečiva a trpíte neklidným spánkem či nespavostí, únavou, výkyvy nálad, kožními vyrážkami anémií ad., pak vám tato kniha pomůže z bludného kruhu závislosti ke zdraví.

Autorka vysvětluje, proč jsou cukr a umělá sladidla takový problém, který je příčinou řady závažných nemocí. Informuje, jak lidský organismus nakládá se sacharidy a podává důležité údaje například o skrytém cukru, ale také o vhodných tucích nebo doplňcích stravy. Hlavní část knihy je věnována ozdravnému 21dennímu cukrovému detoxu, obsahujícím speciální úpravu zvlášť pro sportovce, těhotné a kojící ženy, pescetariány a osoby s autoimunitními poruchami. V názorném schématu se čtenář dozví, kterými potravinami lze nahradit ty s cukrem a ocení také přehledný seznam povolených a zakázaných potravin.

Přes devadesát skvělých receptů ve stylu paleo, bez lepku, obilovin a mléčných výrobků doplňují rady šéfkuchaře a barevné fotografie hotových pokrmů. Jde o receptury hlavních jídel, polévek, salátů, příloh, svačinek a nesladkosti.

Závěrem autorka vysvětluje, jak zjistit, kolik sacharidů potřebujete a uvádí rovněž škrobnaté druhy zeleniny jako zdroje dodatečných sacharidů. Nechybí odkazy na podnětné webové stránky či blogy a rejstřík jmenný, pokrmů a ingrediencí.

Dopřejte si i vy několikadenní očistu vybraným jídlem. Prospějete svému zdraví, budete se cítit spokojeně a nabiti novou energií.

Anag 2019, 240 s.

Dana Vondrášková




 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

konf-bez-barier10
v-dolina2010-09
krajsky-odborn01
luhacovice-15
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.