Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Národní rada osob se zdravotním postižením ČR poskytla charitativní peněžní dar

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR poskytla charitativní peněžní dar

N árodní rada osob se zdravotním postižením ČR poskytla charitativní peněžní dar 24 000 korun. Obdarovanými jsou Romana Lešková a její sedmiletá, těžce postižená dcera Markétka.

Paní Lešková, sama po úrazu páteře se jako samoživitelka se stará o dvě děti. Dceru vozí 2x v týdnu do 62 km vzdáleného Centra Hájek ve Šťáhlavech, kde Markétka navštěvuje speciální školu a rehabilitaci. Pobyt v Hájku Markétce podle maminky velmi prospívá. Finanční dar od NRZP použije paní Lešková na generální opravu jejich vozu. Z běžných dávek už na ni nezbývalo.

„Žádostí na nejrůznější neziskové organizace jsem poslala více, ale buď nereagovaly vůbec, nebo jen s tím, že nemají, nebo přispívají na jiné zdravotní problémy a tak podobně. Pan Václav Krása, předseda NRZP se mi ozval asi po měsíci, co jsem mu napsala dopis s žádostí o pomoc. Slíbil, že nám rada ráda přispěje, ale abych ještě doplnila podrobné informace o tom, na co přesně tu částku potřebujeme. To jsem hned udělala a peníze už jsou na našem účtu, takže můžu zaplatit opravu vozu. Jsem za tuto pomoc strašně ráda a moc za ni děkuji,“ říká Romana Lešková.

NRZP uvolnila finance ze svého povoleného sbírkového fondu a předseda Václav Krása, k tomu dodává: „ Náš sbírkový fond, který rozhodně není bezedný, plní naši dobrovolní dárci a podporovatelé. Pochopitelně by jich mohlo být daleko více, ale nestěžujeme si, naopak si velmi vážíme každé částky, která do fondu doputuje a jsme moc rádi, že ho máme. Proto pak zase na oplátku my, když je to v našich možnostech, můžeme díky této rezervě pomoci dalším. Což je právě i případ paní Leškové a její postižené dcery Markétky. Rádi jsme jim přispěli na opravu auta, bez kterého se ve svém životě neobejdou a přejeme jim jen šťastné kilometry.“

NRZP


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

P6265892
P6265917
13-opava-jakartovice
54_vylet_2809-0957
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.