Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality EET a osoby se zdravotním postižením (NRZP)

EET a osoby se zdravotním postižením (NRZP)

V ážení přátelé, dnes se na serveru novinky.cz objevil článek o tom, že EET ohrožuje podnikatele se zrakovým postižením. EET pokladny totiž nepočítají s nevidomými podnikateli, protože nejsou pro ně technicky uzpůsobené.
V článku na www.novinky.cz, na nějž Vám posílám odkaz, se píše o tom, že na tento problém upozornila organizace Kafira, která provozuje masážní služby a zaměstnává nevidomé maséry. NRZP ČR o tomto problému ví již dlouho. V srpnu 2016 jsme podali dotaz na ředitelství finanční správy, a to prostřednictvím jejich kontaktního formuláře, který je určen pro dotazy na elektronickou evidenci tržeb. Bohužel, systém nám vůbec neodpověděl. Vzhledem k tomu, že od dnešního dne začíná druhá fáze registračních pokladen EET, oslovili jsme 27. 2. 2017 přímo ministra financí Andreje Babiše. Zatím jsme neobdrželi žádnou reakci.

Vážení přátelé, pokud zjistíte jako osoby se zdravotním postižením, v rámci své podnikatelské aktivity, že Vám systém EET neumožňuje další podnikání právě z důvodu zdravotního postižení, prosíme, abyste se co nejdříve obrátili na NRZP ČR. Chceme tento problém s Ministerstvem financí řešit. Poznatky sdělte na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení povolte JavaScript .

Přeji Vám všechno dobré.
Mgr. Václav Krása


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

luhacovice-11
IMG_5439
krajsky-odborn12
50_1soutezni_den_270...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.