Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Inkontinenční pomůcky (NRZP)

Inkontinenční pomůcky (NRZP)

V ážení přátelé, v dnešních dnech eviduje NRZP ČR množící se dotazy a stížnosti na nárůst doplatků pro uživatele inkontinenčních zdravotnických prostředků, pojištěnce všech zdravotních pojišťoven v ČR. Společným jmenovatelem všech těchto podnětů je informace, kterou tito pojištěnci dostali od „svého“ prodejce, či distributora těchto pomůcek.

Ten jim sděluje, že „byl od 1. 1. 2017 vydán nový předpis a inkontinenční prostředky, které už léta používají, jsou nyní s větším, či menším doplatkem“. Žádné další, bližší vysvětlení jim však již prodejci neposkytují. Následně od těchto pojištěnců inkasují pro ně poměrně značné částky jako doplatek za pomůcky, které jsou nuceni neustále využívat a bez kterých se v žádném případě neobejdou. Za stejné pomůcky, které měli dříve plně hrazené z veřejného zdravotního pojištění. V této situaci jsou zmínění pojištěnci velmi vyděšení, neboť jde v drtivé většině případů o ne příliš ekonomicky silnou skupinu občanů a obracejí se na NRZP ČR se žádostí o pomoc.

V příloze vám posílám informaci, jak máte postupovat, kterou připravil JUDr. Zdeněk Žižka

Přeji Vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
Předseda NRZP ČR





 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

31_zahajeni_2609-173...
img_3656
17_zahajeni_2609-121...
konference-karvina01
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.