Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Předávání cen MOSTY 2014 (NRZP)

Předávání cen MOSTY 2014 (NRZP)

V ážení přátelé, ve čtvrtek 19. března se uskutečnilo již po 12. slavnostní předávání cen NRZP ČR MOSTY. Byly oceněny projekty, které vznikly nebo byly realizovány v roce 2014. Slavnostní předávání se uskutečnilo v Kongresovém sále hotelu Voroněž v Brně pod patronací paní Livie Klausové a hejtmana Jihomoravského kraje pana Michala Haška. Partnerem předávání cen byly Jihomoravský kraj, statutární město Brno, společnost Opel Česká a Slovenská republika a její program Opel Handycars, cestovní kancelář Vítkovice Tours, Církevní střední zdravotnická škola s.r.o., Grohova Brno. Slavnostní předávání se uskutečnilo za finanční podpory Úřadu vlády ČR a Nakladatelství UMÚN s.r.o.

Vítězi v jednotlivých kategoriích se stali:

I. kategorie – instituce veřejné správy (11 projektů)

České dráhy, a.s. – za projekt „Cestu si objednávám z pohodlí svého domova“ – objednávání bezbariérových spojů pro osoby s omezenou schopností pohybu.

II. kategorie – nestátní subjekt (55 projektů)

METROPOLITNÍ UNIVERZITA PRAHA, o.p.s. – za program „Škola bez bariér“ – škola podporuje studenty se zdravotním postižením, během 12 let prošlo studentským programem 250 mladých lidí s pohybovým či jiným postižením (studium zdarma). Škola je bezbariérová a zároveň některé tyto studenty dál zaměstnává.

III. kategorie – osobnost hnutí osob se zdravotním postižením (24 projektů)

Jana Hrdá (in memoriam) – za mnohaleté profesionální úsilí a mimořádný přínos při prosazování osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením.

Zvláštní cenu udělil hlavní partner předávání cen společnost Opel Česká a Slovenská republika a její program Opel Handycars, a to panu Heřmanu Volfovi za aktivity spojené se sportovními a jinými akcemi, které pomáhají v začleňování OZP do společnosti.

Celým programem jako vždy zábavně provázel pan Aleš Cibulka a v rámci slavnostního předávání vystoupili zpěvák pan Laďa Kerndl, zpěvačka Tereza Kerndlová a na závěr s mini medailónem vystoupil Hradišťan s panem Jiřím Pavlicou.

Děkuji všem, kteří jste se účastnili této akce v Brně a poděkovali jste tak svým potleskem oceněným.

Přeji Vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

m-r-polsko2011-14
v-dolina2010-17
vzduch-v-trinci-02
IMG_0957
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.