Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Kolagen

Kolagen

V íte, na co se používá známý Kolagen? Používá se ve zdravotnictví a to, že výhradně pomáhá našim kloubům. Je známý jako doplněk stravy, který si můžete zakoupit i v lékárnách. Je důležitý na pružnost, pevnost a hydrataci kůže. Úbytek kolagenu způsobuje bolesti v kloubech. Má za následek ztrátu pružnosti a tím je stárnutí organismu.

Kolagen je bílkovina, která se přirozeně vyskytuje v těle savců, tedy i u člověka. V těle člověka je obsaženo 30 % kolagenu. Dostatek kolagenu udržuje klouby ve zdravém stavu. Kolagen vyživuje kloubní chrupavky, šlachy, vazy i kosti. Tento produkt vám na nějaký čas zastaví, neboli zpomalí proces stárnutí. Ne nadarmo je nazýván elixírem mládí. Tento produkt vám pomůže oklamat plynoucí čas.

Kolagen se také hlavně používá v kosmetice. Kolagen Platinium je vyráběn ze spodní části ryby, kde je ho minimální množství a také je proto nejdražší. Na rozdíl od běžných kosmetických přípravků, které již nedokáží stárnutí zastavit Kolagen působí okamžitě a zcela účinně. Ne nadarmo jej používá mnoho zahraničních celebrit, které jak tvrdí, nemají žádný kosmetický a to chirurgický zákrok. Po nanesení gelu na kůži se následně produkty z rybího kolagenu dostanou do kožní tkáně. A tím vzniká omlazování a zpomalování stárnutí pokožky.

Přírodní kolagen je z výtažků nejušlechtilejších druhů ryb lovených v přírodních vodách. Preparát je zcela přírodní bez přidání jakýchkoliv barviv a různých preparátů. Je několika procentní složkou přidávanou do exkluzivních krémů, různých značek. Na trh se nyní dostává unikátní druh, který obsahuje velké množství kolagenů, než jiné nejdražší kosmetické přípravky ve světě.

Kolagen z ryb je biologicky aktivní a má stejnou stavbu jako lidský kolagen. Rybí kolagen dokonale působí na naši pokožku, kde vyplňuje její nedostatky. Dělá naši pleť pružnou a zářivou. Takové schopnosti má jen kolagen, který je získávaný z ryb. Na kosmetickém trhu se můžeme setkat s mnoha krémy a kosmetickými přípravky s kolagenem. Většinou ale obsahují kolagen získaný z dobytka. Navíc málokterý výrobce uvádí, kolik procent jeho výrobek obsahuje kolagenu, většinou se pohybuje v rozmezí 5% - 9%. Právě potřebná hladina kolagenu v těle pokulhává, protože se zničí tepelnou úpravou.

Nedostatek kolagenu v organizmu se může projevit jak u dětí zejména při jejich rychlém růstu, tak u dospělých, zejména u sportovců i u seniorů. Jak už jsem se na začátku zmínila, je dobré si kolagen doplňovat různými přípravky, které jsou na prodej v lékárnách.

Zdenka Křístková


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

Olympiada_v_Sizuoka1
59_vylet_2809-1132
P5303066
03-opava-jakartovice
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.