Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Český pár roztančil býčí arénu

Český pár roztančil býčí arénu

M ichaela Gatěková a Jakub Mazůch tančí v oddíle TJ Sokol Vítkovice. Na letošních světových hrách v kolumbijsném Cali získali stříbrnou medajli. Český pár řekl, že tančit v býčí areně bylo pro nich poprvé. Tančili pod širým nebem před šestnácti tisíci diváky. Byl to pro nich neskutečný zážitek. Atmosféra ve velkém prostoru arény byla perfektní. Skvělí diváci reagovali na každý náš taneční pohyb. Taneční pár zařadil do finálového vystoupení speciální kolumbijsou salsu. Pár dále sdělil, že měli během tance i po něm téměř největší ohlas u publika. Větší nadšení diváků měl jen vítězný domácí pár.

Český taneční pár spolu tancuje od roku 2007. Sdělili, že na tuhle soutěž jen tak nezapomenou. Aréna v Cali jim připomínala spíše kruh. Nedalo se tam při tancování dobře orientovat. Někteří soutěžící řekli, že se jim točila hlava. Řekl pětadvacetiletý Jakůb Mazuch. Jeho partnerka Michaela Gatěková je o dva roky starší.

Český taneční pár, se bude v rytmu salsy točit také během podzimu. Jejich soutěžní sezóna zahrnuje například účast na dvou šampionátech v salse. Zůčastní se mistrovství světa v Itálii a mistrovství Evropy v Rakousku. Tanečníci z Ostravy si vytančili nominaci na 1. ročník Tanečních světových her, které se uskuteční na Taivanu ve městě Kaohsiung.

Daniel Gawlas


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

46_1soutezni_den_270...
rovna_prava_pro_vsec...
img_9082
P6265904
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.