Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Odhalte zdraví svých ledvin

Odhalte zdraví svých ledvin

J e to rychlé, nebolí to, a máte jistotu, že vaše ledviny jsou zdravé. Také existuje Světový den ledvin, který letos připadl na 14. březen, kdy jste se mohli nechat vyšetřit bez objednání. Bez dobré práce ledvin se neobejdeme. Právě tyhle dvě „fazolky“ dostávají z našeho organismu nečistoty a toxiny. Když ale nejsou zdravé, málokdy to poznáme včas: ledviny nebolí. Jen se cítíme tak nějak podivně unavení.

Na preventivní prohlídky k praktickému lékaři chodí málokdo a jinak se o případném nedobrém stavu svých ledvin zpravidla dozvíme až kvůli jiné chorobě.

Proto nefrologové, tedy lékaři se specializaci na ledviny, každý rok umožňují všem zájemcům nechat se rychle a bez nutnosti jakékoli přípravy vyšetřit v rámci Světového dne ledvin.

Jak takové vyšetření vypadá? Nejprve musí lékař zjistit, zda nemáte některé rizikové zdravotní problémy a zda se nevyskytly u vašich příbuzných. Z kapičky krve z vašeho prstu se okamžitě získají údaje o hladině cukru v krvi a rychlý test moči ukáže, zda v ní není bílkovina. V neposlední řadě vám změří tlak. Pokud byste se chtěli nechat vyšetřit jindy, je lepší zajít k praktickému lékaři. Ten může nefrologovi dát informace o všech možných rizikových faktorech. Tak neváhejte a využijte jednu z těch možností.

Iva Honíšková


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

konf-bez-barier11
70_2soutezni_den_290...
P1100029
rovna_prava_pro_vsec...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.