Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Chlorella – sladkovodní zelená řasa s optimálními účinky na organismus

Chlorella – sladkovodní zelená řasa s optimálními účinky na organismus

C hlorella – sladkovodní zelená řasa je kulatá a jednobuněčná. Roste ve sladké a slané vodě. Vědci uvádějí její existenci již více než tři miliardy let. Množí se rychle a dokáže přežívat v extrémním prostředí. Byla nalezena holandským vědcem v roce 1890 – MW Beijeraickem.

Málokdo ví, že se skládá z 60 % bílkoviny, z 20 % sacharidů, z 10 % tuků. Dále obsahuje minerály, je zdrojem chlorofylu a skládá ze z různých vitamínů. Používá se jako potravina, ale i jako potravinový doplněk. Je považována za jednu z nejdravějších potravin. Prospěšnost chlorelly tkví v tom, že čistí organismus, zvyšuje obranyschopnost a podílí se na odvádění kovů z těla.

Nejpůsobivější látkou chlorelly je zaručeně růstový faktor – chlorella Growth Factor, CGF. Vzhledem k tomuto faktoru, výtažek z řasy obsahuje peptidy, aminokyseliny, polyamidy, glykoproteiny, minerální látky, stopové prvky a některé vitamíny. Bílkoviny v této řase, svojí strukturou se shodují více s živočišnými bílkovinami než rostlinnými. I přesto zůstávají zřetelně zdravější než klasické živočišné.

Chlorella je známá neskutečným množstvím obsahu chlorofylu. Pro zajímavost chlorella obsahuje pětkrát více chlorofylu než spirulina a desetkrát více než vojtěška. Chlorofyl je jedinečný v přírodě jako detoxikační a čisticí prostředek.

Zelené barvivo chlorofyl nejenom má kladný vliv na detoxikaci střev, ale jeho blahodárnost spočívá v omezování růstu škodlivých baktérií. Dohromady s vlákninou buněčných stěn zajišťují optimální perilstatiku střev.

Chlorella má výrazný obsah minerálů, bílkovin, vlákniny, beta-karotenu, spoustu vitamínů, nukleových kyselin (RNA a DNA) a 19 aminokyselin. Vědci zjistili, že chlorella obsahuje více jak 10 % ribonukleové kyseliny (RNA) a 3 % deoxyribonukleové kyseliny (DNA).

Díky vysokému obsahu bílkovin je oblíbeným potravinovým doplňkem zvláště u vegetariánů. V chlorelle se nachází pozoruhodné množství lysinu, jenž je aminokyselina, její nedostatek se projevuje sníženou imunitou a například tvořením nepříjemných oparů.

Za zmínku stojí betakarotén, který je obsažený v chlorelle, je ho desetkrát více než v karotce. Chrání buňky díky svým antioxidačním vlivům.

Hladina cholesterolu v krvi je díky nenasyceným kyselinám příznivě usměrňována. Tato řasa je zároveň pozoruhodným zdrojem vitamínu B12, tento postrádají ve své výživě hlavně striktní vegetariáni.

Složení minerálů v chlorelle je značný, a proto se může pochlubit velkým obsahem vápníku, hořčíku, železa, zinku a jódu. Tato úžasná řasa dokáže na sebe navázat těžké kovy a odvést je z těla ven. Posiluje celé tělo na buněčné úrovni.

Řasy chlorella byste si měli zařadit do jídelníčku už jenom proto, že revitalizují organismus, podílí se na rychlejším hojení a údajně dle vědců zachovávají mladistvý vzhled.

Když to shrneme, tak chlorella zlepšuje trávení a vyprazdňování, detoxikuje, likviduje záněty, napomáhá při hubnutí.

Bylo dokázané, že působí proti rakovině, cukrovce, artritidě, AIDS, cirhóze jater, hepatitidě, vředům, anemii, roztroušené skleróze a kanditidě.

Aby chlorella byla, co nejlépe stravitelná lidským tělem musí být buněčné stěny chlorelly dezintegrovány – „rozbity“ a tím se zajistí maximální využití, neboli vstřebávání vitamínů. Pokud řasa není dezintegrovaná, tělo ji bohužel nevstřebá, ale vyloučí, proto se zaměřte na nákup chlorelly, která je pouze dezintegrovaná a tak její optimální účinky zaznamenáte již pár dní po užívání.

Chlorella napomáhá napravovat porušení nervů a je unikátní při léčbě degenerativních mozkových onemocnění. Stává se tak východiskem pro nemocné s Alzheimerovou nemocí a Parkinsonem kde značně pomáhá.

Karin Šimovcová


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

28
v-dolina2011-17
img_9040
P6231600
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.