Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Bolesti zad

Bolesti zad

B olesti zad trápí v současné době téměř každého z nás. Příčiny mohou být různé – od funkčních poruch jinak zdravé páteře, například v důsledku jednostranného zatížení při sedavém zaměstnání nebo přetížení při namáhavé práci či při sportování, až po závažné postižení páteře vyžadující cílenou léčbu.

Léčba probíhá u odborného lékaře neurologa nebo rehabilitaci. Neexistují přímo léky na páteř, ale jen od bolesti, na uvolnění svalstva, masáž a rehabilitace. Kdysi byli obyčejní lidé s darem od Boha jak se říkalo co napravili páteř a také zlomené nohy, ruce, různá vyvrtnutí. Dnes už nejsou až možná na pár výjimek. Na Slovensku je lékař, který dokáže i bez dokumentace říct co máte s páteří, napraví a nabídne léčbu, jsou to injekce. Můj bratr u něho se léčil už dvakrát a vždy mu pomohl. V nemocnici mu nepomohli i po týdnu léčby nebyl schopný chodit. Také další páni z rodiny pomohl s pateří .

Sama mám problémy prakticky z celou páteří a měla bych pravidelně cvičit, což nedodržují. Při cvičení je třeba dbát na správné dýchaní. Na uvolnění krční páteře si sedneme vzpřímeně na židli, uvolníme ramena a pravou rukou chytíme levou část hlavy a s výdechem ji přitáhneme k pravému rameni, přidržíme a při dalším výdechu ještě víc přitáhneme k pravému rameni. To opakovat i na druhou stranu. Také je dobré místo kabelky, nebo tašky na rameno batoh. Každý den páteř přetěžujeme nošením různých věcí včetně zvedáni břemen, které by se měly zvedat z podřepu. Moje maminka říkala, že nejlepší na bolavá záda je jit zkosit s kosou velkou louku, a je po bolení. Starejme se o svá záda, máme jen jedny a potřebujeme a nejde je vyměnit jak například kyčelní kloub.

Na této internetové straně je video s cviky proti bolestí zad.
http://www.youtube.com/watch?v=mAt7qISyrdI&feature=player_embedded

Vanda Bruková


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

p1140737
PA062150
P6265920
IMG_1024
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.