Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Vstávejte s dobrou náladou!

Vstávejte s dobrou náladou!

N a jaře je skoro povinnost být příjemně naladěná-ý. Jenže ne vždycky se nám to daří – hlavně po ránu. Jestliže obvykle stáváte „levou nohou“, vím, co s tím! V této roční době nás naštěstí často tahá z postele sluníčko. Pokud je ale zataženo, nenechte se otrávit. Je váš život horší, protože poprchává? Během rána si všude pořádně rozsviťte, nechoďte po zešeřelém bytě – světlo by vám mělo dodat náladu.

Asi si to ani neuvědomujete, ale za vaši mizernou náladu možná může hlad. Prý každý čtvrtý člověk je po ránu nenaladěný z hladu. Dejte si proto pořádnou snídani plnou čerstvého ovoce, které vás nabije energií.

Ráno vstaňte včas, abyste se stihli nejen najíst, ale i hezky obléknout a upravit. Když budete vybíhat z domu s halenkou nebo košilí zapnutou o knoflík špatně, rozmazanou řasenkou, chaosem v kabelce, na náladě vám to nepřidá.

Čekají vás nepříjemné pochůzky, setkání, úkoly? Snažte se všechno vyřídit co nejdříve, tedy během dopoledne. Nepříjemnostem se nevyhýbejte, naopak si naplánujte, že se jich co nevidět „zbavíte“. Stanovte si každodenní odměnu. Může to být oběd s milou kamarádkou, klidné posezení u večerního seriálu nebo chvíle s oblíbenou knížkou. Každý den by měl přinést aspoň něco hezkého.

Pokud jste dlouhodobě špatně naladěná-ý, pravděpodobně jste nespokojená-ý s něčím ve svém životě. Zkuste se zamyslet, co vás konkrétně trápí, a najděte řešení (vždy existuje, i když si myslíte, že jste v pasti). Se změnami můžete začít hned.

Přeju vám krásné vstávání a buďte vždy v dobré náladě.

Ivana Niemczyková


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

v-dolina2010-13
rakousko2011-23
luhacovice-11
85_ruzne_0110-0944
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.