Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Chiropraxe

Chiropraxe

J e to metoda, která bolí, ale také pomáhá. Jakmile Vás začne páteř bolet, nastupuje tato metoda. Tlaky a tahy na páteř a klouby dokáží odstranit bolest na postiženém místě, ale také na vzdálených místech. Ne vždy je tato metoda pro člověka příjemná, ale vydržet ji stojí za to. Naštěstí se to týká jen málo lidí.   

Obratle jsou spojeny s konkrétními vnitřními orgány a také jsou obalem na míchu a nervová zakončení, není proto div, že páteř není jen cosi, co drží tělo zpříma.

Trpíte bolestmi páteře?

Uvnitř každého kloubu páteře je vazivová destička podobná menisku v koleni, která se při tzv. blokádě „uskřípne“ mezi kloubní plošky, tím zabraňuje bezbolestnému pohybu a také vyvolá řetěz dalších změn - svalová ztuhnutí, bolestivost apod.

Chiropraxe je speciální metoda zaměřená na léčbu mechanických kloubních postižení, zejména pak páteře. Tak jak jsem již psala, obratle jsou spojeny přímo s konkrétními vnitřními orgány a to je zřejmě hlavní důvod, proč u nás chiropraxi může provozovat pouze lékař. Takže odstranění těchto poškození má příznivý vliv na nervový systém, neboť se tím utlumí tlak na nervy v postižené oblasti. Jinde ve světě je chiropraktik odborníkem bez lékařského titulu, ale přesto velmi uznávaný.

Když navštívíte chiropraktika setkáte se s dvěma technikami:
  • rovnání, rychlým avšak bezbolestným pohybem k tlaku na určitý obratel či kloub.
  • cílená manipulace, dá se napravit postavení kosti nebo kloubu a tím je znovu dovést k jejich funkčnosti
Chiropraxe je terapeutická metoda, která neléčí jen tělo, ale pacienta celkově. Při této metodě se nepoužívají žádné léky ani chirurgické zákroky, proto se můžou touto metodou léčit i batolata.

Já sama této léčby využívám a jsem s ní nadmíru spokojená. Je to opravdu balzám jak na těle tak na duši. Doporučuji všem.

Iva Honíšková


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

PA062158
p1050775
konf-bez-barier02
narozky6
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.