Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Aromaterapie

Aromaterapie

V ýznam slova pochází z řečtiny. „Aroma“ znamená vůně a „Therapeuó“ znamená sloužit, pečovat, přeneseně i léčit. Aromaterapie je přírodní metoda, která bere v úvahu stav mysli člověka, jeho klid a harmonii. Vůně je spojena s obsahem esenciálních olejů (silic) v rostlinách a terapeut ji míchá podle dané situace a stavu člověka jak emočně, tak mentálně.

Tato vůně by se měla po dvou týdnech měnit. Většinou se tato léčba provádí v příjemné místnosti s meditační hudbou prostřednictvím aromalamp, vonnými tyčinkami, masáží v ředěné formě, ale také obklady a koupelemi. Jestliže si chcete zpříjemnit vůní Váš domov, tak při volbě olejů dávejte dobrý pozor a nekupujte syntetické. Při koupi olejů se poraďte s prodavači, kteří Vám ochotně poradí, která vůně je pro Vás v dané situaci účinná.

Ať už nám chybí harmonie, dobrá nálada, zdraví můžeme se ponořit do světa vůní, které jsou, jak se poeticky říká, tajemnou duší rostlin.

Aromaterapii můžete zkusit vždy k běžné léčbě zdravotních problému, ale také vždy, když máte splín. Uvidíte sami, jaká je to příjemná léčba i bez chemie.

Iva H.


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

P6265903
hipo1
krajsky-odborn08
14_zahajeni_2609-103...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.