Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Jarní únava

Jarní únava

J e jaro, blíží se velikonoce, ale pohled z okna nám připomíná spíše zimní měsíce. Naše tělo trpí, trápí nás deprese a věčně zatažená obloha bez sluníčka nám na naší náladovosti nepřidá.

Jsme malátní, slabí, bolí nás celý člověk, ztrácíme sebekontrolu, jsme podráždění, nepozorní, máme pocit strachu, občas něco zapomeneme, špatně spíme, ztrácíme koncentraci a máme oslabený imunitní systém, jsme rychleji náchylní k nemocem.

Připadáme si nemocní, ale to vše je jen jarní únava z nekončících dlouhých chladných dní. Chybí nám sluníčko a příjemné teplé počasí.

Dobrou zprávou je, že na jarní únavu je dostupný a jednoduchý lék. Nejlepší medicínou je pohyb, ten uvolňuje endorfiny – hormony štěstí. Jít si třeba zaplavat, zahrát si volejbal, nebo kopanou apod. Také pomůže pár dní vypnout, změnit životní styl a jídelníček. Přidat více vitamínu z čerstvé zeleniny a ovoce. Dopřát si chvíle klidu, relaxovat třeba s knihou v ruce, nebo jinou zajímavou činnosti. Zpříjemnit si dny s partnerem či dětmi. Snažit se radovat z maličkosti a věřit, že bude líp.

Jen co vykoukne sluníčko, hned nám radostí povyskočí srdíčko.

Ivana Niemczyková


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

rovna_prava_pro_vsec...
m-r-polsko2011-06
p1140722
P6231625
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.