Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Plyšáky alergiků dávejte do mrazničky (Ordinace.cz)

Plyšáky alergiků dávejte do mrazničky (Ordinace.cz)

M noho alergiků trpí v prostředí plném prachu a roztočů. Proto je třeba udělat vše pro to, aby váš byt byl bezprašný. Na prvním místě upravte lůžko, kde spí alergik. Vyměňte vše, co obsahuje vlnu, trávu, koňské žíně nebo peří a nahraďte to syntetickými materiály, v nichž se roztoči nedrží.

Nepoužívejte flanelové pyžamo ani huňaté plédy a kožešiny. Lepší než plyšový koberec bude linoleum nebo parkety, které se lépe čistí.

Uvědomte si, že čím víc lapačů prachu doma máte, tím hůř se alergikovi dýchá. Zbavte se tedy těžkých závěsů, záclon, vlněných bytových doplňků a čalouněného nábytku. Při úklidu používejte častěji vysavač, a to i na matrace. Luxovat by ale alergik neměl.

Plyšáci pro děti

Pokud chcete svému alergickému dítěti dopřát plyšovou hračku, je třeba ji pravidelně jednou týdně zbavit roztočů. Jak? Dejte hračku na 24 hodin do mrazničky. Za tu dobu roztoči uhynou. Pak ji vyperte, abyste odstranili uhynulé roztoče a také jejich alergeny, a pečlivě usušte.

autor: Eva Vlastníková, Ordinace.cz


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

v-dolina2010-18
krajske_shromazdeni_...
priprava2011-05
P6231599
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.