Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Pravidla bezpečnějšího internetu

Pravidla bezpečnějšího internetu

P očítače vtrhly do našich životů s nebývalou razancí. Postupem času se staly terminálem ke vstupu do celosvětové sítě – dnes nazývané internet. Internet svým uživatelům nabízí statisíce nejrůznějších dokumentů a služeb. Stačí jen sednout k počítači a začít vyhledávat. Zdánlivě nám nic nehrozí, ale opak je pravdou.

Internet je systém spojení mezi počítači. Předchůdce internetu se zrodil v hlavách vědců v americkém Pentagonu v roce 1969 pod názvem ARPA-net. Nyní je k novější verzi této sítě připojeno velké množství lidí, proto je nutné dodržovat při práci na internetu určité zásady.

Tyto zásady jsou následující:
  1. Vždy dobře zvažte, jestli je nutné pro dané účely uvádět na internetu osobní údaje: např. svoje jméno, adresu, telefonní číslo, podrobnosti o bankovním účtu, fotografie a další skutečnosti o svém životě, např. datum odjezdu na dovolenou, účast na kulturní akci.
  2. Nikdy nikomu, neprozraďte heslo své emailové schránky nebo počítače.
  3. Vždy, když si domluvíte schůzku s lidmi, které znáte přes internet, informujte o této skutečnosti své blízké. Nejlépe jděte na tuto schůzku společně s člověkem, který má Vaši důvěru, nebo se sejděte na místě, kde se zdržuje více lidí.
  4. Nepokračujte v chatování, když se Vám bude zdát, že se probírají věci, které Vás uvedou do rozpaků nebo vyděsí.
  5. Neodpovídejte na zlé, urážlivé a nevkusné emaily.
  6. Neotvírejte soubory přiložené k emailu, pokud přijdou od osob nebo míst, které neznáte.
Tato pravidla nejsou zcela jistě vyčerpávající a neochrání uživatele před všemi nástrahami internetu, ale zcela jistě dělají z internetu bezpečnější místo.

Vladislav Ryška


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

IMG_1248
01_prijezd_2409-1528
cyklomaraton-k24-201...
37_1soutezni_den_270...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.