Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
O zdraví Žijte zdravě! Syrovátka

Syrovátka

Syrovátka se začíná pomalu ale jistě těšit velké oblibě. Není divu, jejím zařazením do jídelníčku obohatíme náš organismus o spektrum vitamínů a minerálních látek, které nám prospívají. Jsou to vitamíny skupiny B, vitamín C a E. Naše tělo ocení draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník a zinek. Syrovátka navíc obsahuje také biotin, niacin a kyselinu listovou. Přítomna je také laktóza neboli mléčný cukr a bílkoviny. Zkrátka je bohatým zdrojem mnoha různých látek, které nám prospívají. V našem jídelníčku tak rozhodně bude působit blahodárně. Organismus její skvělé účinky jistě uvítá.

Syrovátka vzniká při srážení mléka, kde ji rozpoznáme jako žlutozelenou tekutinu. Pro domácí použití však kupujeme syrovátku ve formě prášku, který rozmícháme v teplé nebo studené vodě a získáme tak vydatný, mléku podobný nápoj. Pro přípravu studeného syrovátkového nápoje je lepší použít mixér, protože s jejím rozmícháním by mohly být potíže. K nápoji ze syrovátky můžeme přidat také ovoce nebo jej ochutit ovocnou či zeleninovou šťávou.

Syrovátka se stala oblíbenou součástí zdravého životního stylu. Našla využití při dietách, ale můžeme ji jen tak pravidelně popíjet.

Syrovátka je skvělý produkt, který celkově pročišťuje organismus a zajišťuje lepší trávení, čistí střeva a pomáhá obnovit přirozenou mikroflóru. Podílí se také na odbourávání tuků a tak jej ocení lidé při nejrůznějších redukčních dietách. Významným pomocníkem je i během detoxikačních kúr. Dále pozitivně ovlivňuje stavbu zubů a kostí. Obsah bílkovin se podílí na stavbě svalstva. Syrovátka podporuje činnost ledvin, snižuje hladinu cholesterolu a upravuje metabolismus.

Bio sušená syrovátka AMÁLKA


Syrovátka patří k výživově hodnotným potravinám vzhledem k obsažené bílkovině, vitaminům, mineráliím a mléčnému cukru. Při velmi nízké energetické hodnotě má značnou výživovou hodnotu. Při výrobě sýra zůstane v sýřenině: tuk, kasein, vitaminy rozpustné v tucích, vápník, zinek, v syrovátce: voda, syrovátková bílkovina, vitaminy rozpustné ve vodě, vápník a draslík.

Bílkovina syrovátky patří k výživově nejhodnotnějším (biologická valence je 104, tzn. ze 100g si lidský organismus vytvoří 104g bílkoviny pro stavbu těla). Při trávení syrovátky se uvolňují biologicky aktivní peptidy, kterým se připisuje příznivý účinek na trávicí trakt, na imunitní systém a na růst. Syrovátka, kterou lze na rozdíl od mléka pít jako osvěžující nápoj ve velkém množství.

Přirozeně je syrovátka slaná, a proto z ní byly unikátním technologickým postupem odstraněny některé soli - 70% a tím bylo docíleno velmi lahodné a sladké chuti bez přidání jakýchkoli cukrů. Lze ji doporučit jako regenerační a posilující instantní nápoj, který se vyznačuje vysokým obsahem hodnotných syrovátkových bílkovin, s přirozeným obsahem vitamínů a vybraných minerálních látek. Neobsahuje žádné konzervační látky a stabilizátory a má přirozenou chuť, vůni a barvu.

AMÁLKA je mimořádně vhodná pro
  • každého kdo chce zdravě žít, dobře se cítit a krásně vypadat
  • pro všechny, kdo chtějí zredukovat svou váhu napomáhá spalování tuku
  • těhotné ženy, protože nesnižuje hladinu vápníku a odvodňuje
  • kojícím maminkám, které pak mají kvalitnější mléko, doba kojení se prodlužuje a miminka lépe prospívají
  • pro sportovce - dodává důležité minerální látky
  • pro seniory a nemocné, pro pacienty po ozařování, chemoterapii a hepatitidě k posílení imunity
  • k pročištění organismu, obnovuje střevní mikroflóru
  • pro jedince trpící zácpou
  • i pro děti

Podporuje peristaltiku střev, tvorbu střevní flóry a tím přirozeně upravuje metabolismus
Při redukci váhy napomáhá spalování tuku ve svalech a zásobí organismus minerály
Podpora funkce ledvin a s tím spojený čistý a přirozeně zdravý vzhled kůže
Napomáhá snižování hladiny cholesterolu.
Díky vysokému podílu vitamínu B a vápníku má syrovátka pozitivní vliv na stavbu kostí a zubů.
Pomáhá odvádět toxické látky z organismu.
Omezuje záněty žaludku a střev.
Je vhodná též při snížené imunitě organismu, zvýšené horečce.
Napomáhá při léčení gynekologického problému tzv. bílého výtoku
Syrovátka je rovněž protijedem proti mléčnému hlenu a mléčné bílkovině.
Vhodná při ekzémech a lupence.

Rozmíchanou přirozeně sladkou bio syrovátku AMÁLKA, můžete v kuchyni používat místo běžného či sušeného mléka. Lze jí nastavit vajíčka v trojobalu, zalít brambory či těstoviny k zapečení apod. ale i „cukrovat“ bez cukru:-) Přidávat do všech receptů místo mléka. Uplatní se při jakémkoli vaření, pečení, hodí se do těst i k mlsání jen tak lžičkou nebo také zalít ranní müsli. Výborné jsou též bio syrovátkové koktejly.
 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

krajske_shromazdeni_...
p1050771
v-dolina2010-21
IMG_0146
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.