Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
O zdraví Žijte zdravě! Acai - jedno z nejzdravějších ovocí světa

Acai - jedno z nejzdravějších ovocí světa

Brazilský amazonský prales skrývá mnoho pokladů a unikátů – acai berry je jedním z nich. Již několik let je označováno jako superfruit pro své jedinečné vlastnosti. Bobule acai jsou jedny z nejvýživnějších plodů a zároveň jedny z nejsilnějsích přírodních antioxidantů. Po století, místní Indiáni sbírali acaí pro jeho výživnost a léčivé schopnosti. Přezdívali mu proto ovoce bohů.

Strom acaí dorůstá výšky až 25m a roste ve výškách podél říčních toků. Ovoce, které bylo původně pochutinou amazonských Indiánů je dnes hitem v USA a západní Evropě díky svým nutričním hodnotám a obsahu.

Volné radikály mohou lidské buňky ovlivňovat a dlouhodobě mohou způsobovat předčasné stárnutí a také mnoho dalších povážlivých negativních procesů v těle. Působení volných radikálů se stále silněji vyvíjí s pokračujícím znečisťováním životního prostředí a kritickými hodnotami slunečního záření.

(Euterpe Olacera), čteno [Asají] je lahodné brazilské bobulovité ovoce chutnající trochu jako směs bobulí a čokolády. Uvnitř skýtá hojnost magického purpurového pigmentu, který z něj dělá perfektní přírodní energetické ovoce. Acai bylo nejdříve užíváno domorodými kmeny amazonské džungle jako energetický povzbuzovač při lovu a jako zdroj sexuální energie. Vysoce energetické ovoce jim navíc pomáhá budovat silný imunitní systém, bojovat s infekcemi, ochraňovat srdce, udržovat dobrou náladu a užívat života.

Acai obsahuje více jak dvojnásobek antioxidantů než borůvky a 30x více anthokyaninu (typické purpurové barvivo) než červené víno. Brazilci používají Acai k výrobě lahodných koktejlů, džusů, zmrzlin a jiných lahodných pokrmů – skvělá cesta k podpoře mozkové činnosti, zvýšení mentální energie a pomáhá Vám cítit se skvěle.

Vědecké studie již potvrdily super zdravotní přínosy ovoce Acai. Jako plnohodnotné jídlo samo o sobě Açaí poskytuje pozoruhodně vyrovnaný zdroj bílkovin, sacharidů, zdravých tuků, nezbytné vitamíny a minerály. Açaí obsahuje dvanáct cenných Polyfenolů. Jedním z nich je antokyan přispívající k plné červeno-fialové barvě ovoce. Antokyany mají mnoho zdravotních výhod zjištěných několika studiemi. Acai Vám pomůže vyrovnat se s narůstajícím tempem naší doby a každodenním stresem běžného života.

Snižuje hladinu cholesterolu v krvi
Acai obsahuje kyselinu olejovou (Omega 9) - mononenasycenou esenciální mastnou kyselinu, která přispívá ke snížování LDL (škodlivý cholesterol), a to při zachování HDL (prospěšný cholesterol)!

Pomáhá Vám cítit se svěže a vypadat skvěle
V Acai je vyšší koncentrace antioxidantů než v jakémkoliv známém ovoci. Antioxidanty redukují projevy stárnutí, stresu a nepříznivého životního prostředí!

Zvyšuje schopnost koncentrace

Acai obsahuje kyselinu linolovou (Omega 6) - polynenasycená esenciální mastná kyselina. Lidské tělo potřebuje mastné kyseliny pro optimální funkci mozku a očí, zvyšují sexuální energii a pomáhají tělu vstřebávat důležité vitamíny jako A, E, D a K.

Pročišťuje a detoxikuje
Nenasycené mastné kyseliny mají schopnost v krevním oběhu odbourávat nasycené kyseliny které jsou příčinou toho že se cítíme unaveně, otupěle a slabě.

Pomáhá udržet štíhlou postavu
Acai obsahuje zhruba 44,2g vlákniny ve 100g ovoce. Vláknina předchází zácpě, rakovině tlustého střeva a jiným onemocněním zažívacího traktu. Vysoká účinnost a schopnost odstraňovat zbytky stravy z trávicího systému je její největší prospěch lidskému tělu.
 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

edf-tour-2010-bielsk...
krajsky-odborn13
38_1soutezni_den_270...
61_vylet_2809-1353
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.