Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
O zdraví Rady pacientům Ceníte si svého zdraví? Máme pro vás 5 tipů na užitečné mobilní aplikace(Ordinace.cz)

Ceníte si svého zdraví? Máme pro vás 5 tipů na užitečné mobilní aplikace(Ordinace.cz)

P oložím vám na úvod otázku: vlastníte chytrý telefon? Pokud ano, jistě mi dáte za pravdu, že si dnes ve vyspělém technologickém světě nedokážeme život bez mobilních aplikací už ani představit...
Nepoužívají je totiž jen odborníci, nadšenci a hračičkové, ale stovky tisíc běžných uživatelů chytrých mobilů a tabletů. Mobilní aplikace zkrátka hýbou světem. Nejnovější zdravotní aplikace Kalkulátory rizika onemocnění od vývojářů z PearsHealthCyber, s r.o. však umí nabídnout svým uživatelům něco navíc – odhalit riziko některých závažných nemocí.

 

Kalkulátory rizika onemocnění, které uvádí firma PHC, s.r.o. v současnosti na celosvětový trh, umí na základě zadaných parametrů odhadnout potenciální riziko vybraných onemocnění.

„Do aplikace, která umí vypočítat riziko infarktu, stačí zadat váhu, věk, prodělané nemoci, základní informace o životním stylu a další parametry a aplikace pak vypočítá potenciální riziko vybraného onemocnění,“ říká Jaromír Krotký, hlavní vývojář PearsHealthCyber, s r.o.

Aplikace vznikly ve spolupráci s odborníky z oboru pro následujících 5 indikací:

  • diabetes – DIABETES TEST
  • demence – DEMENTIA TEST
  • melanom – MELANOMA TEST
  • erektilní dysfunkce – ED TEST
  • infarkt – HEART TEST

Uživatel po stažení aplikace vyplní test, který mu nezabere více než 5 minut času a během chvilky zná míru rizika. Výsledky testu se zobrazí jako procentuální pravděpodobnost v podobě grafu.

Co tento virtuální osobní kalkulátor rizika umí? Nabízíme 6 důvodů, proč aplikace stáhnout.

  • Vypočítá aktuální riziko výskytu onemocnění
  • Informuje o nemoci
  • Umožňuje zaslání výsledků testu e-mailem
  • Připomene další otestování
  • Přináší tipy a triky pro snížení rizika
  • Umožňuje ukládání a sdílení dat

Pokud vám na vašem zdravotním stavu záleží, není nic jednoduššího než tento inovativní kalkulátor rizika vyzkoušet. Zjistíte snadno a rychle, zdali se míra rizika některého z onemocnění týká právě vás. Tento chytrý pomocník vám kromě jiného připomene další otestování.
Firma PearsHealthCyber má již na svém kontě několik zdravotních mobilních aplikací.

Namátkou můžeme jmenovat například aplikaci inPocket Hypertenze, Lupénka nebo RS kompas, který se stal chytrým a diskrétním osobním asistentem pacientů s roztroušenou sklerózou. Mobilní aplikace dnes umějí více než obyčejný budík. Současným trendem je neustále zlepšování a zdokonalování s důrazem na přínos pro pacienta. Zdravotní aplikace se stávají průvodci nemocných nebo konzultanty i jejich „externí pamětí“.

 



 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

rakousko2011-10
luhacovice-12
img_9253
p1140736
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.