Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
O zdraví Rady pacientům Alergie přicházejí nečekaně a v každém věku

Alergie přicházejí nečekaně a v každém věku

P álení oči, nosu, kýchání, svědění kůže nebo noční kašel mohou být příznakem reakce na některý z alergenů, které se nacházejí všude kolem nás. Jaro a rozkvetlá příroda každoročně přivádějí do ordinací odborných lékařů tisíce lidí.

Alergická reakce může vzniknout prakticky v jakémkoliv věku a škála alergenů je široká. Od pylů přes prach, roztoče, zvířecí srst, potraviny až po dotykovou alergii. Alergie je přemrštěná reakce organismu na jinak zcela neškodné podněty.

Nejčastěji se alergie objevuje u dětí, zejména na kravské mléko a vaječný bílek. Tato alergie postupem času mizí. Naopak alergie na lepek, oříšky či mořské plody bude člověka provázet po celý život.

Jste alergičtí?

Udělejte si s námi malý test a odpovězte na následující otázky
  • Trápí vás kýchání?
  • Přepadne vás občas kašel bez příčiny?
  • Míváte pocit „ztíženého dýchání“?
  • Teče vám z nosu, i když nejste nachlazení?
  • Míváte někdy „ucpaný nos“, aniž jste nachlazení?
  • Svědí vás někdy oči nebo máte pocit, že v nich máte písek?
  • Slzí vám oči?
  • Míváte někdy nevysvětlitelné svědění kůže nebo kopřivku?
  • Budíte se kvůli kašli?
  • Trpíte jedním či více z těchto příznaků a domníváte se, že se objevují pravidelně v určitém ročním období nebo za určitých zvláštních podmínek?

Pokud jste na některou z otázek odpověděli kladně, můžete být alergik.  

Na našem trhu jsou k dostání přípravky Zyrtec 7, 20 tablet a Xyzal 7, 14 tablet. Jde o originální léky, jejichž uvedení na trh předcházely roky výzkumů a testování. Jsou vhodné k použití v akutních případech, ale také preventivně, pokud víte, že se opětovně setkáte s vám známým alergenem. Pokud příznaky neodezní během dvou týdnů léčby, je nutné navštívit lékaře.

Zdroj: Ordinace.cz


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

cyklomaraton-k24-201...
IMG_0150
P6231621
v-dolina2011-27
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.