Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Legislativa Sociální reforma - články Informace č.: 53 - 2013 (NRZP)

Informace č.: 53 - 2013 (NRZP)

V ážení přátelé, opět se Vám ozývám ve věci sKarty, i když jsme mysleli, že už je sKarta mrtvý projekt. Dnes na jednání Poslanecké sněmovny byl projednáván ve druhém čtení senátní návrh zákona, kterým se rušily sKarty.

Poslanci ODS Zbyněk Stanjura a Lenka Kohoutová k tomuto návrhu předložili komplexní návrh, který zachovává zvláštní účty pro posílání sociálních dávek. Ve skutečnosti se jedná o oživení sKaret. Je přeci zřejmé, že k takovému účtu by musela být nějaká zvláštní karta, kterou by se občan prokazoval. Návrh poslanců Stanjury a Kohoutové přitom vůbec neřeší nakládání s chráněnými osobními údaji.

Vážení přátelé, byli jsme přesvědčeni, že projekt sKaret definitivně končí. Zdá se, že pořád tady existují nějaké podivné vazby, které mají zachovat napojení politických stran na některé finanční skupiny. Věřím, že Poslanecká sněmovna odmítne tento pozměňovací návrh, přesto Vás prosím o spolupráci.

Vážení přátelé, prosím Vás, abyste co nejrychleji napsali jednotlivým poslancům, že je žádáte, aby nehlasovali pro pozměňovací návrh poslanců ODS Z. Stanjury a L. Kohoutové. Adresy jednotlivých poslanců najdete na webových stránkách www.psp.cz, kde si rozkliknete seznam poslanců a u každého je zároveň emailová adresa.

Věřím, že je to poslední záležitost, která se dotýká sKaret. Věřím, že poslanci odmítnou tento návrh, a že sKarta bude konečně zrušena. Pokud by se tak však nestalo, musíme pořád sledovat dění kolem tohoto nesmyslného projektu.

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

bezpecnost-na-prejez...
m-r-polsko2011-20
v-dolina2010-20
cyklomaraton-k24-201...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.