Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Legislativa Sociální reforma - články Jaký byl happening před budovou MPSV ČR (NRZP)

Jaký byl happening před budovou MPSV ČR (NRZP)

V ážení přátelé, včera se uskutečnil happening, který pořádala NRZP ČR a KDU-ČSL před budovou MPSV ČR. Děkuji všem, kteří přijeli z celé republiky. Sešlo se nás tam přibližně 150 lidí, což na happening je docela slušná účast. Smyslem happeningu bylo předat maketu Karty sociálních systémů panu ministrovi J. Drábkovi jako nepotřebnou, kterou lidé odmítají.

Pan ministr přišel na happening, dostal možnost vystoupení a společně jsme mu předali maketu sKarty. Ve svém vystoupení pan ministr Drábek neustále obhajoval Kartu sociálních systémů, což u účastníků happeningu občas vyvolalo smích.

V příloze Vám posílám dopis pro předsedu Vlády ČR Petra Nečase, který jsme po skončení happeningu společně s panem J. Bartoškem předali na Úřadu vlády vedoucímu tohoto úřadu. V dopise shrnujeme naše hlavní výhrady k sKartě a vyzýváme předsedu vlády, aby vláda svým usnesením uložila ministru práce a sociálních věcí pozastavit vydávání Karet sociálních systémů.

V příloze Vám také posílám e-mail, který jsem dnes poslal všem poslankyním a poslancům a požádal jsem je, aby hlasovali pro senátní verzi zákona, který je v tisku 594/4 a 594/5, které Vám oba v příloze zasílám. Senát schválil do tohoto návrhu zákona ustanovení, které říká, že „využívání všech funkcí Karty sociálních systémů je pro držitelé karty bezplatné“. Považujeme toto ustanovení za první krok, který významným způsobem může ovlivnit další vývoj kolem sKarty a přehodnotit celý systém. O tomto návrhu zákona se bude hlasovat pravděpodobně ve středu 5. září 2012 nebo ve čtvrtek 6. září 2012

Vážení přátelé,

obracím se na Vás s velkou prosbou. Bylo by dobré, kdybyste napsali svým poslancům, které máte v jednotlivých regionech krátký email, že je prosíte, aby hlasovali u tohoto návrhu zákona pro verzi, kterou schválil Senát parlamentu ČR. To znamená, aby podpořili tisk 594/4 a tisk 594/5.

Věřím, že nám v této chvíli pomůžete, protože je důležité, aby poslanci důkladně pochopili co vlastně znamená sKarta. Že je to vlastně nástroj, který má umožnit do budoucna sledovat statisíce občanů jaké mají finanční prostředky, za co nejvíce utrácí a podobně. Je to nepřípustné porušení řady základních lidských práv. Můžete vybrat i pasáže z přiložených dokumentů. Je důležité však, abyste e-maily napsali nejdéle do úterý 4. 9. 2012 do odpoledních hodin. E-mailové adresy jednotlivých poslanců najdete na www.psp.cz, kde na úvodní stránce si najdete rubriku „poslanci a orgány“.

Vážení přátelé,

dovoluji si Vás ještě informovat, že nadále probíhá správní řízení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve věci našeho podání na zpochybnění smlouvy mezi MPSV ČR a Českou spořitelnou, a.s. o provozování karet sociálních systémů. Do dneška jsme měli lhůtu na vyjádření našeho stanoviska k podkladům, které Úřadu předalo MPSV ČR a Česká spořitelna. Naše stanovisko jsme již Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže předali.

Přeji Vám všechno dobré a věřím, že budete aktivní a pomůžete nám.

S pozdravem

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

____________________________



 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

42_1soutezni_den_270...
img_9240
img_3652
cyklomaraton-k24-201...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.